İsot, acı kırmızı biberlerin doğranıp pul hale getirilmesinin ardından güneş altında 3 gün kurutulması ile siyah rengini alır. Kimilerine göre güneşin ısısı ile kendine özgü tadını aldığından, kimisine göre ise yendiğinde insanın içini ısıttığından "Isı Ot" adını almış, bu isim günümüze "İsot" olarak ulaşmıştır. Pul biberin kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Çiğ köftenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Doğu ve Güneydoğu'da kebaplarla birlikte de servis edilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Mahlep Toz 100 gr
Acı Badem Yağı - 100 ml
Susam Yağı - 100 ml
Karbonat 390 gr Hayfene
Top Yasemin Çayı 100 gr
Zerdeçal Toz 60 gr
İpek Pul Biber (Özel) 45 gr
Sumak 500 gr
Kantaron Yağı - 100 ml
Melisa - 30 gr
Makarna & Pizza Baharatı 40 gr
Yağlı Pul Biber 500 gr