Lavanta, her mevsim yeşil çok yıllık bir çalı bitkisidir. İlkbahar sonu açan mor çiçekleri, sonbahar başına kadar sürer. Akdeniz’in yerel bir türü olsa da Avrupa ve Batı Amerika’da da yetiştiriciliği bulunmaktadır. Lavanta’nın kullanımı binlerce yıl eskiye dayanmaktadır. Tarihte ilk yazılı kaydına Mısır’da mumyalama işlemleri konusunda rastanmıştır. Yunan ve Roma kültüründe de yaygın olarak kullanılan lavanta, banyolarda, yemeklerde, parfümlerde, yara iyileştirici ve böcek kovucu karışımlarda özellikle yer almıştır. Lavanta’ya Latince "lavaren” (yıkanma) kelimesinden türeyerek ismini veren kullanım ise Romalıların banyo sonrası parfümü şeklindedir. Diğer bitkiler gibi demlenerek çay, esansiyel yağ, tentür olarak kullanılabilir. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden olan lavanta, tatlı ve çiçeksi aromasıyla soslarda, ekmek, tatlı ve et hazırlarken kullanılmaktadır.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Haşhaş Sarı 185 gr
Limon Yağı / Lemon Oil - 20 ml
Hibiskus - 200 gr
Hardal Yağı
Keten Tohumu Yağı
Ekstra Acı Pul Biber Karışımı 500 gr
Kaya Tuzu 1000 gr
Beyaz Biber Tane 45 gr
Kış Çayı - 350 Gr
Yağlı Pul Biber 500 gr
Melisa - 30 gr
Nane Limon Yeşil Çay - 100 gr