Haşhaş bitkisi, Akdeniz çevresinde yetişen sarımsı kahve renkteki afyon bitkisinin tohumundan elde edilir. 6. Yüzyıldan beri yetiştirilen haşhaş, insanlığın yetiştirdiği en eski bitkilerden biri olarak kabul edilir. Sarı haşhaş tohumu çoğunlukla Ortadoğu’da yaygın olarak yetiştirilen ve kullanılan bir türdür. Sarı haşhaş, Hint mutfağında, soslara tat, doku ve kıvam vermek için kullanılır. Mavi haşhaşa göre tatlılık miktarı daha az olan sarı haşhaş, yeşil mercimek ve pirinç ile hazırlanan yemeklerde de rahatlıkla kullanılabilir. Eser miktarda opium olarak adlandırılan afyon niteliğinde bir kimyasal içerir. Bu kimyasal içerik çoğunlukla olgunlaşmamış tohumlardan kaynaklanır. Ancak baharat olarak bu tür kullanılmadığından etki hissedilmez miktardadır. Buzdolabı gibi serin bir yerde muhafaza edildiğinde uzun süre bayatlamadan saklanabilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Zerdeçal Toz 60 gr
Kaya Tuzu 350 gr Hayfene
Sarımsak Toz 500 gr
Köfte Baharı 45 gr
Enerji Çayı - 100 gr
Sumak 500 gr
Tavuk Baharatı 50 gr
İsot 460 gr
İpek Pul Biber (Özel) 45 gr
Biberiye 170 gr
Balık Baharatı 50 gr
Vanilya Özü 20 gr