Hindistan’da yerel bir tür olarak yetişen fesleğen, kokusu ve aromasıyla İtalyan mutfağında önemli yeri olan bir bitkidir. Melezleme yöntemi ve yetiştiği bölgenin niteliğine göre pek çok farklı türü bulunmaktadır. Genel anlamda tatlı, eser miktarda nane ve biber tonları içeren bir aroması vardır. Fesleğen, en iyi, ılık ve güneşli ortamlarda, bahçe bitkisi olarak yetişir. Saksıya konulabileceği gibi, sürekli güneş alan bir yerse pencere önü bitkisi olarak da rahatlıkla yetiştirilebilir. Soğuğa karşı dayanıksızdır. Bu nedenle don mevsimi sonrasında, bahar ve yaz başı dikilir. İçerdiği esansiyel yağ, fesleğene kendine has bir rayiha vermektedir. Kurutulmuş yaprakları çay, baharat, yağ çıkarma ya da cilt uygulamaları için kullanılabilir. Baharat olarak, geleneksel kullanımı makarna ve makarna soslarındadır. Sert kaşar, çam fıstığı ve zeytinyağı ile hazırlanan pesto sosunun ana malzemelerinden biridir. Yüksek ısı aromasını bozabileceğinden dolayı genel olarak yemek piştikten sonra ya da pişmeye yakın eklenir. Mutfak kullanımının yanında, parfüm, sabun, şampuan ve diğer vücut bakım ürünlerine aroma katmak için de kullanılır.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Sumak 500 gr
Top Yasemin Çayı 100 gr
Kimyon Toz 40 gr
Tropikal Çay - 150 gr
Hayfene Çam Fıstığı 45 gr
Özel Pul Biber 450 gr
Karbonat 390 gr Hayfene
Bergamot Çayı - 150 gr
Tatlı Kırmızı Biber 45 gr
Yaseminli Yeşil Çay 150 gr
Tarçın Toz 50 gr
Sultan Çayı 100 gr