Çam Fıstığı Nedir?
Çam fıstığı, çam kozalaklarının içinde bulunan yenilebilir tohumlara verilen isimdir. Çam bitkisinin yaklaşık 20 farklı türü yetiştirmeye değer büyüklükte tohumları olan kozalaklar verir. Aslında tüm kozalak tohumları yenebilse de çok küçük olanlar işlenmeye uygun değildir. Çam fıstığı Avrupa ve Asya’da paleolitik dönemden beri tüketilmektedir. Et, balık, salata, sebze yemekleri ya da ekmek hamuruna ve pesto sosa eklenerek tüketilir. E ve K vitaminleri, magnezyum, fosfor ve potasyum açısından son derece zengindir.
Çam ıstığının Faydaları Nelerdir?
-Kilo vermeye yardımcı olur,
-Yorgunluk gidericidir,
-Diş ve kemik gelişimini destekler,
-Gerginlik önlediği ifade edilir.
Çam Fıstığı Nasıl Kullanılır?
Çam fıstığı farklı nitelikteki pek çok yemekte kullanılabilecek bir yemişdir. Perde pilavdan, irmik helvasına, salatalardan, ıslak kek ve böreklere kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Margarinin yanısıra hamburger, kızarmış patates gibi yiyeceklerle tükettiğimiz mayonezin yapımında çam fıstığından elde edilen yağ kullanılır. Çam fıstığından elde edilen bu yağ, tatlıların yanı sıra kozmetik sektöründe de kendine geniş bir kullanım alanı bulur. Sofralarımızda iç pilav, zeytinyağlı dolma ve bazı tatlılarda yaygın olarak kullanılanHayfene çam fıstığı İzmir'in Bergama ilçesinde yetişen çam ağaçlarından elde edilmekte olup, ithal ürünlere göre çok daha lezzetlidir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Himalaya Pembe Tuz 110 gr
Karabiber Tane 50 gr
Tatlı Kırmızı Biber 430 gr
Susam Kavrulmuş 180 gr Hayfene
Kayısı Çekirdeği Yağı - 100 ml
Defne Yaprağı 50 gr
Makarna & Pizza Baharatı 40 gr
Hardal Tohumu (Siyah) 185 gr
Çörekotu 200 gr
Kabak Çekirdeği Yağı - 100 ml
Garam Masala 500 gr
Kahvaltılık Zahter 430 gr