Acı Pul Biber Karışımı 500 gr
Acı biberin evrensel karşılığı "chili” bir Aztek ismidir. Amerikan yerlileri tarafından 9000 yılı aşkın zamandır mutfaklarda kullanılmaktadır. Acı biber ailesi, çan biberi, kırmızı biber, paprika ve pimento gibi pek çok türü içerse de bitkisel tedavi alanında en meşur iki tütü arnavut biberi ve "chili” adı verilen acı biberdir. Pul biber, türkçede "chili” acı biberin kıyılmış haline verilen isimdir. Karşı koyulmaz lezzetiyle acı pul biber, çok uzun zamandır dünya mutfağında kullanılan vazgeçilmez baharatlardan biridir.
Pul biber, dokularda hasar oluşturmadan sadece acı duyargalarını uyararak yanma hissi sağlamaktadır. Özellikle et yemeklerinde, bazı soslarda, peynirlerde, mantar sotelerde ve istenilen her yemekte kullanılabilir. Isıtıcı özelliğiyle bitkisel kremlere eklenir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
İsot 45 gr
İstanbul Çayı - 100 gr
Tarçın 20 gr
Kaya Tuzu 1000 gr
Köfte Baharı 45 gr
Aşk Çayı 125 gr
Vanilya Özü 20 gr
Kayısı Çekirdeği Yağı - 100 ml
Hayfene Tomurcuk Gül Çayı - 50 gr
Nar Çiçeği Çayı 100 gr
Enerji Çayı - 100 gr
Tatlı Badem Yağı - 100 ml