Doğal salep yüksek rakımlarda az miktarda yetişen bu vahşi orkidelerin kök kısımlarının işlenmesiyle yapılır. Halk arasında çayır çiçeği çam gülü de denen bu çiçeklerde en fazla iki kök bulunur. Tek tek elle zedelenmeden orkideler topraktan sökülür. Kökleri önce fırçalanır sonra sütle yıkanır ve asılarak gölgede kurutulur. Kurutulan kökler daha sonra değirmenlerde çekilerek toz haline getirilir. Bu zahmetli işlemin yanı sıra nadir de bulunur. 1 kilo salep yaklaşık 2500 orkide kökünden çıkar. Bu sebeple doğal katkısız salep çok değerli ve az bulunurdur.
Doğal saleplerde glikomanan adı verilen bir madde bulunur bu madde sütle şişer ve yoğunlaşır. 1 litre süte 1 dolu çay kaşığı (3-4 gr.) yeterli olur. Doğalsa; kıvam arttırıcıya, nişastaya gerek olmaz. Salep içeceği olarak satılan içecekler doğal orkide kökünden yapılmadığı zaman bol kimyasal ve aroma vericiler içerebilir.
Doğal salep süt ve az şeker ile pişirildiği zaman gribe ve soğuk algınlığına karşı doğal bir kalkandır. Göğsü yumuşatır, öksürük ve bronşite iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsak tembelliğini giderir. Hasarlı dokuları iyileştirir. Kış aylarında boza ile birlikte en çok tercih edilmesi gereken içeceklerdendir. Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Kavrulmuş Kabak Çekirdeği
Badem İçi Kavrulmuş Tuzlu İthal ve yerli olarak satışımızda mevcuttur. 1 kg
El Yapımı Etli Bohça Mantı
4'lü Trabzon Ekmeği
Antebella Kahvaltılık Badem Ezmesi 200 Gr
Kuru Erik kg
Siyez Biscotti Organik Ekşi Mayalı
Cennet Lokumu
Bozcaadalı Gelincik Şurubu 700 ml
Malatya Ev Yapımı Acı Biber Salçası 1 KG